• gplus2
    • facebook

Társastánc

Azoknak a táncoknak a csoportja, amelyeket párban (partnerrel) táncolunk, akár „társasági” (szórakoztató), akár versenytánc formában. Tágabb értelemben szinte bármilyen típusú páros tánc ide sorolható, amelynek célja a kikapcsolódás.

 A „báltermi táncok”, illetve a „társastánc” kifejezést leggyakrabban a nemzetközi standard és latin-amerikai táncokra használják.

Számos történelmi, valamint helyi, vagy nemzeti tánc is idetartozik, amelyet báltermekben vagy szalonokban táncoltak. Egyéb táncok is szerepelhetnek a " báltermi tánc " égisze alatt, mint a Lindy Hop, West Coast Swing, Hustle, Salsa, Merengue, Argentin tangó, Mambo, Disco Fox. Ezek elsősorban egy adott korszakban megjelenő rendkívül divatos táncok, amelyek a szabályozott formák mellett megjelennek.

A standard táncokat általában az óramutató járásával ellentétes irányban, körben táncolták egy téglalap alakú padló vonalát követve. A táncversenyeken többnyire elegáns, „estélyi” ruhákhoz hasonló öltözetben táncolják.

standard

Standard táncok

Angolkeringő

Tangó

Bécsi keringő

Slowfox

Quick Step

Latin táncokat általában a kortárs latin-amerikai zenére - kivéve (Samba és Paso Doble) – a párok nem sorban, hanem többé-kevésbé egy helyben táncolták. A táncversenyen olyan ruhákban táncolják a latin-amerikai táncokat, amelyek hangsúlyozzák a táncosok lábakcióit és test mozgását.

latin

Latin-amerikai táncok

Cha cha cha:
A cha-cha-cha, vagy egyszerűen cha-cha kubai eredetű tánc. A kubai zeneszerző és hegedűművész Enrique Jorrín 1953-ban által komponált zenére született meg. A nevét egy hangutánzó szóból kapta, ami a cha cha ritmusát táncoló táncosok lába ad (húzó mozgás a padlón).
A modern stílusú cha-cha-cha Monsieur Pierre tánctanártól származik. Pierre 1952-ben Kubába látogatott, hogy megismerje az ott táncolt táncokat, így talált rá a Cha Cha Cha-ra, amely egyike az öt "latin-amerikai táncnak" a nemzetközi táncversenyeken. A táncot az 1960-as években Walter Laird fejlesztette tovább. A tánc technikai fejlesztése állandó, alapját azonban a kubai eredetű tánc adja, amely az 1950-es években született.

Rumba:
Rumba ötvözete a kubai zenei hagyományoknak (ütős hangszeri ritmusok, ének és tánc). A név a kubai spanyol szóból, Rumbo "-ból származik, amelynek jelentése „parti" vagy " muri". Később egy kubai zenei műfaj és egy nagyon sajátos formájú táncnak lett ez a neve. A latin – amerikai táncok között szereplő rumba kialakulásához a lassabb bolero–son szolgált alapul. Erotikus test- és csípőmozgással fűszerezett tánc, amely a férfi és nő közötti erotikus versengést jeleníti meg. A nő csábító mozgására a férfi ellentétes lépéssel, mozgással válaszol. Igyekszik meglepetést okozni a nő számára.
★ ★ ★ ★ ★ Kérjük értékeld a Táncolni Jó! Fenomén TáncStúdiót ★ ★ ★ ★ ★
Szeretnél friss információkat kapni tanfolyamokról és akcióinkról? Iratkozz fel hírlevelünkre!

* indicates required
Hírek a TáncolniJó! ajánlásával


Kérdése van? Lépjen velünk kapcsolatba!

Telefon: +36-30-691-6777

E-mail: tancolnijo2002@gmail.com

További elérhetőségeinkért kattintson ide!

 

Kövess minket a GPlus-on

Klikkelj a Követés gombra, hogy elsőként értesülj exkluzív tartalmainkról!

 

KAPCSOLAT

1064 Budapest, Vörösmarty u. 65.
Telefon: +36-30-691-6777
tancolnijo2002@gmail.com

Kövess minket a Facebook-on